Framtida förändringar

Kära besökare, det är dags för mig att komma med ett tillkännagivande: jag har beslutat att avsluta min firma. Det är ett beslut som jag funderat på mycket länge och det togs slutgiltigt när jag skrev på anställningskontraktet för ett heltidsjobb på femskift den här vårsommaren. Nu när jag inte längre jobbar på timme utan har en fast heltidsanställning är det dags att på allvar ta tag i den återhämtning jag behövt i ett par års tid sedan jag mötte den berömda väggen. Under de senaste två åren har jag skalat bort flera olika typer av jobb men jag har insett att om jag ska få ned min stress till en normal nivå måste jag avsluta firman helt.

I praktiken kommer det faktiskt inte att bli någon dramatisk förändring. Jag kommer alltid att hantverka och även fortsättningsvis att åka omkring på marknader med mitt tält för att levandegöra vikingatid och hantverka publikt. Nyfikna personer är som alltid välkomna att ställa frågor om mitt hantverk och om jag har något garn över kommer det inte vara omöjligt att få köpa. Men jag kommer inte att jobba för att ha stora lager i alla möjliga nyanser att sälja och jag kommer heller inte att vara ute efter att locka kunder.

I framtiden kommer mitt återskapande att ske på en privat hobbybasis, mitt hantverkande kommer att ske på mina egna villkor och jag kommer att vara ledig på ett sätt jag inte varit på många år.

Årets evenemang kommer jag att hålla precis som planerat, och det är nu fyra händelser jag ser fram emot väldigt mycket: vikingamarknaden I förfäders Spår, Medeltidsveckan, Arkeologins dag samt Medeltidsmuseets höstmarknad. Firman kommer att avslutas vid årsskiftet, så från och med 2018 kommer jag att befinna mig på marknader och festivaler som privatperson.