Kalender

Om du vill ha ett mer färgglatt liv hittar du mig på olika marknader och andra roliga ställen där man träffar trevliga människor. Behöver du komplettera något du redan köpt är det lättast att du hör av dig direkt till mig.

Aug
5
sön
Medeltidsveckan @ Visby, Gotland
Aug 5 kl. 17:20 – Aug 12 kl. 18:20

Vecka 32 vallfärdar vi alla (nåja, nästan i alla fall) till rosornas ö. För en veckas magisk tillvaro om året är välförtjänt och nödvändigt för många av oss. Som traditionen bjuder kommer jag att finnas nere i Snäckgärdsporten tillsammans med Craft Hive. Mina garner och benlindor finns till försäljning och i färggrytan kommer nya färger att väckas till liv.

Min populära nybörjarkurs i broderi kommer som vanligt att äga rum två dagar. I år kör vi kl 12-15 måndag och tisdag, och precis som förra året håller vi till på bänkarna runt lägerelden. Vi broderar med växtfärgat silke på växtfärgat ylle, och anmälan till kursen görs på plats i Visby. Jag har dessvärre ingen möjlighet att ta emot förskottsanmälningar.

Vi ses på rosornas ö.

Foto: Maria Kristiansson

Aug
26
sön
Anundshög @ Anundshög, Västerås
Aug 26 heldag

Arkeologins dag uppmärksammas på många platser i landet. Personligen kommer jag att återvända till vackra Anundshög där jag kommer att vara på plats med ullkammar, slända och färggryta hela dagen.

Anundshög är en plats utöver det vanliga för alla historieälskare. Här finns gigantiska gravhögar, skeppssättningar och runstenar -allt samlat på en mycket liten men synnerligen bildskön yta. En plats väl värd ett besök.

Sep
1
lör
Höstmarknad på Gunnes Gård @ Gunnes Gård, Upplands Väsby
Sep 1 kl. 17:09 – Sep 2 kl. 18:09

Underbara Gunnes Gård avslutar min marknadssommar. Årets första höstdagar avnjuter vi tillsammans i den återskapade järnåldersgården i Upplands Väsby norr om Stockholm, gården vilken ligger precis intill ett gravfält från just järnåldern. Luften är frisk, stämningen varm och i grytan över elden färgas textila ting i vackra färger.

Vi ses på Gunnes Gård, där marknadsfrid råder.