Kalender

Några gånger om året deltar jag i historiska evenemang där jag arbetar publikt med mitt hantverk och säljer mina alster.

Laddar Evenemang

Tidigare Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

april 2019

Medeltidsmarknaden i Kungsan

april 13 @ 12:00 - april 14 @ 16:00

Som alltid inleds årets marknadssäsong i Kungsträdgården, mitt i centrala Stockholm. Lördag och söndag håller i igång, och jag hittas tillsammans med Craft Hive på den här marknaden, där jag säljer mina naturligt färgade garner och benlindor. Som alltid har färgerna i mina textila varor belägg från vikingatid. Marknadens öppettider är Lördag 12-17 samt Söndag 12-16

Mer information »

maj 2019

Runrikets dag

maj 25 @ 10:00 - maj 26 @ 17:00
Vallentuna kyrka

I år deltar jag för första gången på vikingaevenemanget Runrikets dag i Vallentuna utanför Stockholm. Två dagar mysig vikingatid -färgning står på schemat tillsammans med försäljning av mina naturligt färgade garner och benlindor. Som alltid har färgerna i mina textila varor belägg från vikingatid.

Mer information »

juli 2019

I Förfäders Spår

juli 6 @ 12:00 - juli 7 @ 17:00

På en äng utanför Nynäshamn samlas en gång om året vikingar från hela världen. I år återvänder jag till detta supermysiga evenemang och lever det goda vikingalivet tillsammans med andra härliga personer. Som vanligt ägnar jag mig åt både hantverksutövande och försäljning av mina naturligt färgade garner och benlindor. Som alltid har färgerna i mina textila varor belägg från vikingatid.

Mer information »

augusti 2019

Medeltidsveckan i Visby

augusti 4 @ 11:00 - augusti 11 @ 17:00

Som alltid går jag att hitta på rosornas ö under Medeltidsveckan, och precis som vanligt hittas jag i Craft Hives läger vid Snäckgärdsporten. Nytt för i år är att jag inte har någon försäljning, utan jag fokuserar helt på de två kurser i broderi jag håller samt publikt hantverk. Det blir ullhantering i form av kamning, kardning och spånad på slända, likaså nålbindning och (förutsatt att vi slipper eldförbud i år) färgning av garn och benlindor i grytan över elden.…

Mer information »

Arkeologidagen

augusti 25 @ 12:00 - 17:00

Sista söndagen är det arkeologidagen. Traditionsenligt firar jag den genom att visa upp växtfärgning och jobba med ull och slända i vackra Anundshög utanför Västerås. Under dagen kommer i princip allt en kan önska sig att finnas på plats -utöver att jag är där så finns det andra hantverkare, arkeologer som berättar om spännande saker och så självfallet de majestätiska högarna och stensättningarna omgivna av vacker natur. Har du aldrig besökt Anundshög rekommenderar jag dig extra varmt att passa på…

Mer information »

september 2019

Gunnes höstmarknad

september 7 @ 10:00 - september 8 @ 17:00

I Upplands Väsby ligger vackra Gunnes gård, första helgen i september går deras höstmarknad av stapeln och med värme i hjärtat återvänder jag dit även detta år. Gården är uppbyggd intill ett gravfält från vikingatid. Mina garner och benlindor kommer att finnas till försäljning och självfallet kommer jag att ha färggrytan igång. Kanske får jag även med mig ull och slända även i år. Som alltid har alla mina färger belägg från vikingatid.

Mer information »

Historisk modevisning

september 29 @ 10:00 - 17:00

Nytt för i år är mitt deltagande i den historiska modevisningen som äger rum på Gamla Uppsala Museum. Dräkter baserade på alla möjliga tidsepoker kommer att visas upp denna fantastiska dag. Passa på att avnjuta denna historiskt tematiska dag intill de majestätiska högarna i Gamla Uppsala. Observera att jag här endast kommer att vara mannekäng -jag kommer inte att ha någon försäljning och troligen inte heller visa upp något hantverk. Gissa om det kommer att kännas konstigt!

Mer information »
+ Exportera evenemang